Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/voresstemmer.mm.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
Demokratiet kom til live i Assens og Roskilde – Vores Stemmer

Demokratiet kom til live i Assens og Roskilde

Tænketanken Mandag Morgen har nu afholdt endnu to kommunale VoresStemmer-borgermøder i samarbejde med henholdsvis Assens og Roskilde Kommune.
Begge steder mødte omkring 160 engagerede borgere op for at lade deres stemme blive hørt og for at tage aktivt del i udviklingen i deres kommune.

VoresStemmer*Assens blev afholdt den 19. januar 2019, hvor det overordnede tema var sundhed. De 10 bedste idéer fra borgermødet er nu i gang med at tage endelig form i et forløb, hvor en gruppe på 26 borgere mødes til to ideværksteder, hvor de konkretiserer og finpudser idéerne. Forbedring af ældreomsorgen, fokus på selvtillid blandt unge og bofællesskaber i nærområdet er blandt de idéer, der bliver arbejdet videre med. Forløbet slutter med, at de præsenterer ideerne for Assens Kommunes opgaveudvalg, der arbejder med sundhed.

Herefter gik turen til Roskilde Kommune, hvor et succesfuldt VoresStemmer*Roskilde løb af stablen den 9. februar 2019. Her arbejdede deltagerne med temaet FN’s 17 verdensmål, hvor de diskuterede spørgsmålet: ”Hvordan udvikler vi Roskilde Kommune mere bæredygtigt?”. I de kommende måneder vil en mindre gruppe af deltagerne også her arbejde videre med de ideer, der nød størst opbakning til borgermødet. Ideerne spænder vidt og omhandler alt fra affaldssortering til udfasning af brændeovne og klimatilpasning i bredere forstand. Forløbet kulminerer i begyndelsen af april, hvor borgerne præsenterer ideerne for byrådet i Roskilde og andre interesserede.

Udover en masse konkrete ideer til forandringer i lokalområdet, tager borgerne også både fornyet engagement og tro på fællesskabet med sig fra borgermøderne. I evalueringerne fremhæver borgerne blandt andet: ”Viljen til forandring”, ”utroligt engagement og ideudveskling blandt borgere” og ”en forstærket tro på en demokratiske proces, hvor løsninger findes i fællesskab” som konkrete ting, de tager med sig videre.

2020-03-12T12:56:04+00:00