Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/voresstemmer.mm.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851
OM VORES STEMMER – Vores Stemmer
Loading...
OM VORES STEMMER2024-06-18T10:54:37+00:00

Hvorfor?

Demokratiet i Danmark er udfordret. Tilliden til politikerne er faldet markant de senere år, og mange danskere tror ikke længere på, at politikerne har løsningerne på samfundets udfordringer. De føler sig koblet af de politiske processer på Christiansborg og i kommunalbestyrelserne. Det er ikke bare en udfordring for politikerne – men for selve demokratiet.

Hvad skal vi?

Demokratiet kan ikke tages for givet. Det skal udvikles, så det fortsat er relevant og meningsfuldt for de borgere, det er til for. Det kræver en ny form for politisk samtale; nye måder, som borgerne kan deltage i de politiske beslutningsprocesser på og en anden dialog mellem borgere og politikere.

I VoresStemmer samler vi centrale aktører om at gentænke den demokratiske samtale og skubber på udviklingen gennem konkrete aktiviteter. Vi skal afprøve nye deltagelsesformater i langt større skala, end det tidligere er blevet gjort i Danmark. Og vi skal udbrede viden og erfaringer til hele landet.

Hvem?

VoresStemmer er et initiativ fra Mandag Morgen igangsat i samarbejde med Varde Kommune, Assens Kommune og Roskilde Kommune med økonomisk støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Mere om baggrunden for Vores Stemmer

Vi skal tænke, tale og gøre mere for at udvikle vores demokrati.
Det er vi heldigvis ikke alene om at mene.

Mød VoresStemmers ambassadørkorps, der ligesom os mener, at det danske demokrati trænger til mere kærlighed.

Mød VoresStemmer ambassadørkorps

Vi skal tænke, tale og gøre mere for at udvikle vores demokrati.
Det er vi heldigvis ikke alene om at mene.

Mød VoresStemmers ambassadørkorps, der ligesom os mener, at det danske demokrati trænger til mere kærlighed.

Mød VoresStemmer ambassadørkorps

Vil du lave dit eget VoresStemmer*?

Vi tror på, at alle mennesker har ideer, drømme og ønsker for det samfund de lever i, og at vi i fællesskab kan skabe forandringerne sammen. Det er en af grundstenene i et levende demokrati.

Men det kræver, at mennesker mødes og taler med hinanden, om det, der er vigtigt for dem hver især – og hvad de kan sammen.

Derfor er vi er i gang med at udvikle et koncept for hyperlokale VoresStemmer. Tanken er, at alle kan tage initiativ til at holde et borgermøde. Vi hjælper med et format og inspiration til, hvordan du kommer i gang. 

Konceptet kommer til at være frit tilgængeligt her på hjemmesiden. Men ved du allerede nu, at du har lyst til at invitere din vej, din landsby eller måske din lokale forening til at diskutere det, I synes er vigtigt for jeres lokalområde, så kontakt os meget gerne.

PARTNERE